Cara Mendaftar Grabfood: Wartaoto

Ramai orang bertanya bagaimana untuk mendaftarkan pemandu grabfood atau peniaga untuk perniagaan yang sedang dijalankan. Kami tahu bahawa Grab kini mempunyai perkhidmatan yang berkaitan dengan pengangkutan, barangan dan perniagaan masakan. Kewujudan beberapa jenis kemudahan Grabfood adalah perniagaan yang paling popular dan sentiasa dicari oleh ramai usahawan.

Sekiranya anda mempunyai perniagaan masakan  dengan  menu yang unik dan tersendiri, lebih baik untuk menyertai ahlin grab khusus untuk makanan. Beberapa kelebihan boleh dengan cara yang mudah  ini. Di samping itu, perniagaan juga lebih mudah dikenali oleh ramai orang. Supaya perkembangannya menjadi lebih cepat dan lebih boleh diukur.

Ia boleh dikatakan bahawa kerana pelanggan makanan boleh menikmati semua makanan dengan mudah hanya melalui telefon pintar mereka. bagi kos, ia telah diselaraskan ke poket pelanggan tanpa sebarang kerugian sama sekali. Berminat dengan grabfood? Mula-mula memahami beberapa kelebihan dan kelebihan apabila menyertai  pembangunan perniagaan yang menjanjikan itu.

Mengapa Anda Mesti MenyertaiGrabfood

Memahami cara mendaftar untuk pemandu grabfood atau peniaga adalah sama bermaknanya   membuka potensi untuk pembangunan perniagaan yang dijalankan. Sebab pertama ialah ia mempunyai pelbagai. Pada mulanya usaha pasti memerlukan pengenalan yang baik. menjadi sebahagian daripada grabfood membolehkan ramai orang mengetahui makanan anda kerana terdapat aplikasi khususnya.

Sesetengah orang mempunyai cara mereka sendiri untuk memudahkan pelanggan mereka. Antara langkahnya ialah pesanan penghantaran. Anda akan mendapat syarat ini jika anda menyertai merebut. Kerana pemilik perniagaan hanya perlu menyediakan makanan mengikut pilihan pelanggan. Tambahan pula, ia akan dikawal secara langsung oleh pemandu ke destinasi.

Sesiapa sahaja akan mahukan jumlah maksimum keuntungan. Menjadi sebahagian daripada Grabfood, terutamanya peniaga, adalah penyelesaian yang tepat untuk membuat keuntungan. Malah keuntungan ini boleh digandakan di luar keadaan biasa. Semua itu juga mesti dilengkapkan dengan menu masakan berkualiti yang boleh diterima oleh semua orang.

Apabila anda tahu cara mendaftar untuk pemandu grabfood atau peniaga, ini bermakna anda membuka peluang untuk promosi percuma. Kami faham bahawa promo pasti memerlukan banyak wang. Ia berbeza apabila anda sudah menjadi ahli grabfood. Semua jenis  borang masakan  boleh dipromosikan secara percuma kerana ia telah dilindungi oleh aplikasi  grab.

Cara Mendaftar Menjadi Pemandu Grabfood

Arauntuk  pemandu grabfood atau senarai peniaga pada dasarnya hampir sama dengan perkhidmatan lain. Seperti yang kita tahu grab memang mempunyai beberapa perkhidmatan khas. Salah satu tarikan ialah pemandu. Kerana lebih mudah untuk mendapat manfaat daripada mata pelanggan atau petua. Juga menambah pengetahuan tentang makanan.

Cara mendaftarkan pemandu grabfood atau peniaga dengan menyediakan keperluan sebelum mendaftar. Antaranya ialah motosikal, lesen memandu, dan kad pengenalan. Jika semua syarat berada di tempat dan sedia untuk digunakan, maka anda sebenarnya telah memenuhi semua syarat syarikat. Satu lagi perkara yang perlu diperhatikan ialah tahun output motor. Cuba gunakan motosikal sekurang-kurangnya pada tahun 2010.

Selepas semua keperluan disediakan, anda hanya perlu melawat pengurusan di kawasan masing-masing. Untuk menjadikannya lebih mudah, ia juga perlu menyediakan foto selfie dan sokongan untuk versi baru telefon bimbit. Kedua-dua keperluan ini pasti akan membantu bakal pemandu untuk mendapatkan ID rasmi daripada Grab supaya ia boleh digunakan dengan segera.

Perlu diingatkan, cara mendaftarkan pemandu grabfood atau peniaga mempengaruhi prestasi anda. Kerana anda harus mengutamakan perkhidmatan maksimum kepada semua pelanggan. Jangan biarkan mereka kecewa dengan perkhidmatan yang anda berikan. Adalah penting untuk mendapatkan mata tambahan. Setiap kepuasan daripada pelanggan adalah kunci kepada keuntungan pemandu.

Keperluan Mesti Disediakan Jika Anda Ingin Menjadi Sebahagian daripada Peniaga Grabfood

Cara mendaftar untuk pemandu grabfood atau peniaga pasti memerlukan persediaan. Terutama peniaga, terdapat beberapa keperluan, contohnya kesempurnaan tempat perniagaan dan kad pengenalan  pemilik masakan. Jarang ini termasuk nama, lokasi restoran, orang hubungan, walaupun terdapat e-mel. Sementara itu, KTP berguna sebagai pengumpulan data ambil apabila sesuatu berlaku kemudian.

Keadaan lain ialah NPWP dan swaphoto. PWP N ini diperlukan oleh semua atauang yang menjalankan perniagaan atau perniagaan. Kerana ia menjadi tanda bahawa mereka sentiasa membuat pembayaran cukai biasa. Sementara itu, swaphoto atau lebih dikenali sebagai selfie digunakan sebagai syarat yang akan dimuat naik semasa proses pendaftaran.

Cara mendaftar untuk pemandu grabfood atau peniaga juga mesti menyertakan gambar restoran atau tempat perniagaan. Ini bermakna bahawa sesetengah mesti diambil dengan jelas, seperti foto menghadap depan , terutamanya jika terdapat logo khas, ia mesti memasukkannya. Tetapi jika tidak ada satu, ia tidak menjadikannya masalah sama ada.

Perkara yang paling penting ialah memasukkan senarai menu atau makanan yang disediakan. ambil gambar kemudian muat naik bersama-sama dengan masa pendaftaran. Untuk memuaskan pelanggan, anda harus menggunakan imej tanpa menjejaskan kandungan. Ini bermakna foto dan realiti adalah sama, supaya pembeli tidak berasa kecewa. Akibatnya, mereka pasti akan menjadi pelanggan tetap gerai anda.

Beri perhatian kepada beberapa keperluan tambahan apabila menyertai

Setelah mengetahui cara mendaftar untuk pemandu grabfood atau peniaga, terdapat beberapa keperluan tambahan yang mesti dipertimbangkan, iaitu berkaitan dengan lokasi restoran itu sendiri. Tandakan tempat atau lokasi walaupun boleh sebelum senarai mengikut koordinat menggunakan perkhidmatan GPS. Kemudian ini berguna apabila pemandu melawat tempat perniagaan.

Menandakan koordinat menggunakan peta google sebenarnya mudah. Iaitu membuka aplikasi melalui telefon bimbit kemudian melihat titik lokasi perniagaan makanan yang anda jalankan. Selepas menemuinya, slaid pin merah sehingga perkataan jatuh pin muncul pada handhone. Teruskan dengan mengklikpada maklumat penuh di sebelah kiri sudut bawah.

Sebagai tambahan kepada koordinat atau titik lokasi, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada pengiraan perolehan masakan serta cukai yangmesti dibelanjakanrkan. Terdapat dua jenis makanan di sini, iaitu makanan biasa dan jenis bercukai yang mahal. Jika jenis jualan murah, tuliskan harga asal, supaya pelanggan hanya dikenakan kos penghantaran untuk penggunaan pemandu.

Walau bagaimanapun, jika kos makanan agak mahal dan memerlukan beban cukai. Kemudian pembeli dikenakan bayaran tambahan sebagai yuran cukai. Ini secara keseluruhan menjadi satu ketika memesan makanan. Oleh itu, mereka akan mendapat 2 kos tambahan, kos penghantaran pertama dan cukai kedua ke atas makanan.

Ingin Menjadi Rakan Kongsi, Berikut adalah Langkah-langkah

Menjadi rakan kongsi grabfood kini sangat menjanjikan, baik dari segi pengiklanan dan perolehan jualan. Ia perlu mengetahui beberapa langkah, yang pertama adalah melakukan pendaftaran awal. pemilik perniagaan makanan peringkat ini mesti memasukkan nama peribadi, restoran, e-mel, dan nombor telefon mereka. Selepas itu terdapat kod pengesahan yang mesti dimasukkan.

Sekiranyapemandu Grabfood atau senarai pedagang berjaya, grab akan mengesahkan kesahihan data kemudian menghantar hasilnya ke e-mel anda. Buka e-mel untuk hasil semakan. Kemudian terus mendaftar kerana tahap ini adalah jalan ke laman grab. Di samping itu, ia juga mendapat bentuk yang berguna pada peringkat seterusnya.

Selepas itu, peringkat seterusnya adalah mengisi borang dan mengatur jadual jualan restoran. Isi semua data dengan teliti dan teliti, pastikan semuanya diisi dengan betul. jangan lupa untuk memasukkan jadual atau waktu jualan restoran. Ini bermakna ia mesti jelas apabila perniagaan dihidangkan.

Pada peringkat  akhir, masukkan menu masakan yang ada serta tambahkan foto sebagai tarikan untuk pelanggan. Selepas semuanya selesai, klik OK untuk menamatkan pendaftaran. Jika anda mendaftar untuk pemandu grabfood atau peniaga, grab akan memberikan pemberitahuan sebagai tanda bahawa perkhidmatan itu sedia untuk digunakan.

Selengkapnya