Pusat Panggilan CIMB Niaga :TeknoWarta

Pusat panggilan CIMB Niaga adalah ciri dan perkhidmatan terbaik yang boleh dimanfaatkan oleh pelanggan apabila mereka menemui pelbagai masalah mengenai transaksi melalui bank CIMB. Bagi anda yang telah menggunakan perkhidmatan bank swasta ini, tentu saja, anda boleh yakin bahawa anda telah menerima pelbagai kepuasan transaksi.

Dari segi sejarah, bank Komersial inipertama kali ditubuhkanpada 26 September 1955. Pada awal penubuhannya, bank swasta ini menggunakan nama Bank Niaga sehingga pada tahun 2018 nama bank itu ditukar seperti yang selalu kita ketahui.

Dari tahun ke tahun, tidak dapat dinafikan bahawa bank CIMB telah mengalami banyak perjalanan, pencapaian, dan pelbagai tindakan strategik. Menjelang tahun 1987, bank swasta ini telah membezakan dirinya daripada pesaingnya dengan menjadi bank pertama di mana ia menawarkan perkhidmatan perbankan dengan mesin ATM.

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan dalam bentuk mesin ATM, pelbagai perkhidmatan lain yang disediakan oleh bank CIMB juga berteknologi tinggi.  Semua keistimewaan ini juga berterusan dari tahun ke tahun dengan terus memperkenalkan pelbagai perkhidmatan perbankan lain dalam talian.

Produk Terbaik dari Bank Niaga

Sehingga kini, bank Niaga sebenarnya telah mengeluarkan banyak produk perkhidmatan perbankan. Bagi anda yang ingin tahu dan berminat dengan pelbagai tawaran produk ini, maka sekarang anda boleh cuba mendapatkan semua maklumat ini melalui pusat panggilan CIMB Niaga.

Salah satu produk yang anda dapati dari bank swasta ini adalah pada kad kredit. Produk kad kredit CIMB bank sememangnya sangat terkenal kerana mereka menawarkan pelbagai kemudahan dan kemudahan dalam transaksi untuk pelanggan mereka. Di samping itu, produk yang satu ini juga menawarkan pelbagai promosi yang menarik.

Bagi anda yang berminat, beberapa produk maklumat kad kredit  bersama dengan yuran tahunan dari pusat panggilan CIMB Niaga termasuk berikut. Untuk yang pertama, ia adalah pada Kad CIMB Niaga Air Asia BIG dengan yuran tahunan pertama pada kadar Rp. 350.000 dan tahun berikutnya Rp. 150.000,-

Kemudian jenis kad CIMB Niaga Visa Platinum dengan sumbangan Rp. 600,000 pada tahun pertama dan kadar Rp. 300,000 pada tahun berikutnya. Ketiga, kad CIMB Niaga Mastercard Platinum dengan kadar 0 rupiah pada tahun pertama, dan tarif sebanyak Rp. 300,000 pada tahun berikutnya.

Empat kad Visa Gold Commercial dengan bayaran pada awal tahun Rp. 250,000 dan pada tahun berikutnya Rp. 150,000,-. Untuk yang terakhir, kad CIMB Niaga Mastercard Gold dengan kadar 0 rupiah dan Rp. 150,000 pada kadar tahun depan.

Perkhidmatan Pusat Panggilan CIMB Niaga

Setiap perkhidmatan yang disediakan oleh pusat panggilan sangat baik, ini sudah tentu kerana bank   Niaga benar-benar komited untuk melindungi data peribadi setiap pelanggannya. Semua data yang dimasukkan semasa proses penyerahan telah dilindungi menggunakan pelbagai teknologi penyulitan. Di samping itu, penggunaan keselamatan terkini juga melengkapkan setiap perkhidmatan.

Walaupun sememangnya  semua kemudahan dan perkhidmatan di pusat panggilan CIMB Niaga benar-benar menjaga data peribadi pelanggannya, tetapi jangan lupa untuk menggunakan beberapa petua dalam mengekalkan keselamatan data peribadi. Beberapa petua yang boleh anda gunakan termasuk yang berikut.

Pertama, jangan sekali-kalicuai dalam memberikan maklumat peribadi. Jangan berikan data maklumat seperti kod laluan, nombor ID, foto selfie, nombor NPWP, dan sebagainya. Juga simpan kod OTP secara sulit. Jangan sekali-kali memberikan kod melalui SMS atau e-mel kepada mana-mana pihakbagi pihak anda.

Melalui pelbagai media, jangan sekali-kali mengumpul data peribadi melalui ruangan komen. Berhati-hati dengan peningkatan akaun media palsu. Semak terlebih dahulu akaun perubatan sosialyang anda akses telah disahkan sepenuhnya seperti pusat panggilan CIMB Niaga.

Sentiasa gunakan aplikasi rasmi yang sudah tersedia di Gedung Play, selain itu, juga berhati-hati dengan beberapa pautan yang mencurigakan yang boleh mencuri semua data pelanggan. Untuk yang terakhir, anda boleh mengekalkan keselamatan data peribadi anda dengan mengemas kini kata laluan akaun yang anda miliki secara berkala.

Kemudahan Kad Kredit Bank Niaga

Selepas perkara di atas, dijelaskan beberapap roduk mengenai kad kredit CIMB, jadi apakah kemudahan dan faedah apabila menggunakan kad?. Sekali lagi, melalui  perkhidmatan pusat panggilan CIMB Niaga, anda akan mendapat semua maklumat ini dengan cepat dan sepenuhnya.

Beberapa kelebihan kemudahan dan kelebihan yang dipersoalkan adalah seperti berikut. Yang pertama adalah pada kos percuma yuran tahunannya. Anda boleh mendapatkan bayaran percuma ini dari kad kredit dengan logo Visa dan Wave n Go. Pada kad dengan logo Visa, anda akan mendapat pengecualian yuran ini untuk 2 tahun pertama.

Kelebihan seterusnya datang dari kemudahan ansuran tetap. Dengan faedah ini, anda boleh menukar transaksi anda menjadi ansuran tetap dengan tempoh ansuran 3, 6, sehingga 12 bulan melalui internet atau perbankan mudah alih. Kemudian terdapat juga kelebihan dalam bentuk mata tambahan dan gaji cepat.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kelebihan mata tambahan dan gaji cepat, maka anda boleh cuba mencari maklumat melalui perkhidmatan pusat panggilan CIMB Niaga. Selain itu, terdapat juga kelebihan dalam transaksi pengeluaran tunai. Produk unggul kad ini telah dilengkapi dengan kemudahan pengeluaran tunai melalui ATM.

Bagi yang terakhir, faedah ini datang dari OTOPAY. Melalui kemudahan ini, anda boleh melengkapkan bil kad kredit secara automatik dari akaun simpanan di Commerce International Merchant Bankers. Sudah tentu, anda boleh menetapkan jumlah pembayaran secara bebas setiap bulan (min 10%).

Permohonan Kad Kredit Bank Niaga

Dengan menjadi pelanggan kad kredit bank CIMB, sudah tentu akan ada banyak faedah yang diperoleh kerana produk ini terus menawarkan banyak promosi menarik seperti hiburan, transaksi membeli-belah, transaksi perjalanan, dan banyak lagi. Untuk maklumat lanjut, anda boleh menyemaknya melalui Pusat Panggilan Niaga.

Bagi anda yang ingin memohon kad kredit, maka berikut adalah beberapa syarat yang diperlukan semasa memohon kad kredit dalam talian.  Untuk umur minimumnya, keperluan yang diperlukan oleh bakal pemegang kad kredit adalah 21 tahun. Untuk maksimum adalah pada umur 65 tahun.

Bagi pemegang kad tambahan, syarat umur minimum yang diperlukan ialah 17 tahun. Bagi keperluan terakhir, bakal pelanggan dibenarkan dari kewarganegaraan warganegara Indonesia atau warga asing. Dari keperluan pendapatan, memohon kad kredit CIMB boleh bermula dari pendapatan Rp. 4,000,000 hingga Rp. 7,500,000 mengikut kelas kad kredit.

Tidak perlu dikelirukan, proses permohonan kad kredit cimb sangat mudah. Selain daripada fakta bahawa semua keperluan diatas masih biasa, dokumen yang diperlukan sebenarnya agak mudah diselesaikan. Dokumen yang diperlukan seperti salinan kad pengenalan, slip gaji, salinan fotokopi akaun simpanan, NPWP, Lesen Profesional, dan perbuatan penubuhan.

Setelah mendapat pelbagai maklumat mengenai kemudahan dan perkhidmatan kad kredit di atas, semakin berminatanda  untuk mula memohon karu tersebut. Jika pada akhirnya anda berminat, maka anda boleh cuba menghubungi pusat panggilan CIMB Niaga atau datang terus ke bank.

Baca Juga